Media & Posts

IRS Robotics in the spotlight.

As most media reports are in Dutch, we highly recommend using a translator.

Media & Posts

IRS Robotics in the spotlight.

As most media reports are in Dutch, we highly recommend using a translator.
IRS Robotics in de media!

Patrick Waltmans, directeur-eigenaar van IRS Robotics: “Schandalig als robots op de schroothoop belanden”

jun. 2023 – Circulaire Maakindustrie

Eigenlijk werken ze al twintig jaar aan circulariteit, maar vraag ze niet naar een grondstoffenpaspoort of andere terminologie. “We gingen robots opknappen en aan een nieuwe baas helpen, omdat we het schandalig vonden om ze op de schroothoop te laten belanden”, vertelt Patrick Waltmans. Samen met zijn broer Jeroen is hij directeur-eigenaar van IRS Robotics. Ze begonnen met vijf door Philips afgedankte robots, nu refurbishen en verkopen ze er honderden per jaar.

Lees Online
IRS Robotics in de media!

Gereviseerde robot is aan een opmars bezig; IRS Robotics in Weert

mrt. 2023 – De Limburger

Opgelapte robot is aan opmars bezig: Weerts bedrijf maakt afdankertjes weer als bijna-nieuw: “Wereldwijd is een levendige marktplaats ontstaan voor oude apparaten in een nieuw jasje. IRS Robotics in Weert is al twintig jaar een gekend makelaar in betaalbare, tweedehands robothulpen.”

Lees meer Lees Online

IRS Robotics in de media!

Dankzij ‘UWV voor werkloze robots’ kunnen deze machines weer aan de slag

jan. 2020 – De Limburger

Ook mkb zij aan zij met de robot: “Op zoek naar iets nieuws, maar niet bereid om er de hoofdprijs voor te betalen? De tweedehands markt biedt uitkomst. Die van de ‘refurbished’ robots is nog relatief klein, maar vol potentie. Steeds meer mkb-bedrijven overwinnen de koudwatervrees.”

Lees meer Lees Online

IRS Robotics in de media!

Refurbished robot voor aantrekkelijke Total Cost of Ownership

dec. 2019 – Vraag en Aanbod

“Er is bijna een noodzaak om verdergaand te robotiseren in Nederland, want we lopen achter op het gebied van robotisering. Marieke Blom, hoofdeconoom ING Nederland merkte in het Vraag & Aanbod online magazine ‘Robotisering’, editie 4 al op dat het
risico voor ons land eerder is dat er te weinig robots bij komen, dan te veel. Patrick Waltmans, directeur van IRS Robotics reageert op dit artikel.”

Lees meer Lees Online

IRS Robotics in de media!

Het UWV voor ontslagen robots

okt. 2019 – Eindhovens Dagblad

“Van puntlasser in de autofabriek tot eierenstapelaar, bakplaten-tiller of 3D-lampenfreezer. IRS Robotics in Budel schoolt robots om.”

Lees meer
IRS Robotics in de media!

IRS Robotics geeft werkloze robots nieuwe job

okt. 2019 – De Standaard

Wij zijn de VDAB voor robots: “Het Nederlandse IRS Robotics speurt wereldwijd naar werkloze robots, blinkt ze op, en zet ze opnieuw op de arbeidsmarkt. ‘Een robot die bij Audi Brussels als puntlasser werkte, heft nu bakplaten in een bakkerij.'”

Lees meer Lees Online

IRS Robotics in de media!

Het UWV voor de ontslagen robot

okt. 2019 – De Limburger

Geleense broers geven ontslagen robots nieuw carrièreperspectief: Van puntlasser in de autofabriek tot eierenstapelaar, bakplatentiller of 3D-lampenfrezer. IRS Robotics schoolt robots om, die na een gedienstig leven werkloos zijn geworden. Zodat ze opnieuw een handje kunnen toesteken op bijvoorbeeld een steeds krapper wordende arbeidsmarkt.

Lees meer Lees Online

IRS Robotics in de media!

Keyport Magazine: “Als er één (refurbished) robot over de dam is…”

okt. 2019 – Beeldvang

Nederland heeft een achterstand in robotisering. Kleinere ondernemers hebben koudwatervrees. We nemen vier vooroordelen bij de kop met Patrick Waltmans van IRS Robotics. Hij bevestigt, ontkracht en stemt tot nadenken.

Lees meer
IRS Robotics in de media!

Werkloze robot krijgt omscholing

sept. 2019 – Trouw

IRS Robotics koopt werkloze robots op en stoomt ze klaar voor nieuwe klussen. Zo’n opgeknapt exemplaar is ook betaalbaar voor kleinere ondernemers. ‘Wij zijn het UWV voor robots.’

Lees meer Lees Online

IRS Robotics in de media!

ABB’s first steps

sept. 2018 – Zoro Feigl

De Nederlandse kunstenaar Zoro Feigl maakt kinetische (bewegende) kunstwerken die spelen met het hebben en verliezen van controle. De robotarm die de hoofdrol speelt in dit nieuwe werk van Feigl kennen we van fabrieken waar auto’s worden gemaakt. In samenwerking met IRS Robotics.

Bekijk de videoLees Online

IRS Robotics in de media!

Gouden tijden voor IRS Robotics: ‘We scholen robots om en helpen ze aan een nieuwe baan’

apr. 2018 – Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant

“Ze gaan als zoete broodjes over de toonbank. Bij IRS Robotics in Budel geven ze gebruikte robots een nieuw leven. En daar is veel vraag naar, dankzij de groeiende economie. In een fabriekshal staan honderden robotarmen. Hier en daar een krasje en onder het stof. Ze hebben er al tien tot twintig jaar trouwe dienst opzitten. De gebruikte robots lijken afgeschreven. “Maar dat zijn ze niet”, zegt Patrick Waltmans. “Deze witte bijvoorbeeld stond ooit in een autofabriek en binnenkort gaat hij badkuipen frezen in Moskou.” Geen enkele draai aan een carrière lijkt voor een robot te dol.”

Bekijk de video Lees Online

IRS Robotics in de media!

Building a computer-controlled machine: Autonomous Machine Gun

okt. 2017 – Freerk Wieringa

The work AMG is an art installation depicting industrial robotic arms wielding machine guns, the work is controlled by a brain scanner, giving the audience the power to control and manipulate an Autonomous weapon with their mind. The work has two pieces: a military camouflage painted “GI Joe” version and one pink “Hello Kitty” version.

Video van Dutch Design WeekVideo 1 van FreerkVideo 3 van Freerk

Lees Online
IRS Robotics

okt. 2015 – RTL Z-Today

Telefoon. Of ze deze middag nog even mogen langskomen voor een redactioneel nieuwsitem. Tuurlijk. Topic? Een robot is niet goedkoop. Voor startende bedrijven vaak zelfs onbetaalbaar. Gelukkig zijn ‘tweedehandsjes’ vaak nog lang niet afgeschreven. Wisten wij al lang, maar Z Today bezocht IRS Robotics in Budel om zelf te ervaren en en dook in het tweede leven van een robot!

 

RTL Z-TODAY
IRS Robotics in de media!

Yaskawa Benelux en IRS Robotics vieren samenwerking

jun. 2014 – Aandrijftechniek

In 2012 is er een officiële samenwerkingsovereenkomst tussen Yaskawa Benelux en IRS Robotics uit Budel getekend inzake verschillende activiteiten en coördinatie met betrekking tot onderhoud- en storingsservice voor Yaskawa Motoman robots in de Benelux. Inmiddels zijn er 2 jaar verstreken en zijn in nauwe samenwerking gestelde service-upgrade doelstellingen behaald.

Lees Online