Media & berichten

Een greepje uit eerder verschenen nieuwsuitzendingen en publicaties over IRS Robotics!

Media & berichten

Een greepje uit eerder verschenen nieuwsuitzendingen en publicaties over IRS Robotics!

Een nieuwe videoserie!

maart. 2024 – ROBOTIC REVOLUTIONARIES: Episode 1

Een serie over bijzondere bedrijven en de mensen daarachter. Bedrijven die succesvol robotiseren middels onze IRS refurbished robots en diensten.  Episode 1 is met en over de firma AKAB. Een bijzonder bedrijf gerund door de gebroeders Tren en Rowen Potma, onder bezielend support van oprichter pa Michel Potma.

Kijk en luister eens goed wat Rowen en Tren zelf hebben te vertellen. Hoe robotisering hun bedrijf kracht heeft gegeven en wat het brengt! Tof om deze mannen, hun team en dit bedrijf in de schijnwerper te zetten. Benieuwd naar Episode 2? Nog even geduld 🙂

IRS Robotics loopt voorop met CO2-Certificaat

dec. 2023 – Economie / Dagblad De Limburger

IRS Robotics wil graag voorop lopen. Niet alleen als het gaat om prijsgunstige robots en circulariteit, maar ook als het gaat om het verbeteren van het milieu. “Zo is er een samenwerking ontstaan met de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, maar ook met bedrijven zoals Vanderlande en ASML om de circulariteit nog nadrukkelijker te promoten”. Met de certificaten kan het bedrijf niet alleen ondersteunen op kostenbesparing maar ook op aantoonbare duurzaamheid.

Lees meer Lees Online

IRS Robotics in de media!

IRS Robotics: “Schandalig als robots op de schroothoop belanden”

jun. 2023 – Circulaire Maakindustrie

Eigenlijk werken ze al twintig jaar aan circulariteit, maar vraag ze niet naar een grondstoffenpaspoort of andere terminologie. “We gingen robots opknappen en aan een nieuwe baas helpen, omdat we het schandalig vonden om ze op de schroothoop te laten belanden”. IRS Robotics begon met vijf door Philips afgedankte robots, nu refurbishen en verkopen ze er honderden per jaar.

Lees Online
IRS Robotics in de media!

Gereviseerde robot is aan een opmars bezig; IRS Robotics in Weert

mrt. 2023 – De Limburger

Opgelapte robot is aan opmars bezig: Weerts bedrijf maakt werkeloze robots weer als bijna-nieuw: “Wereldwijd is een impuls ontstaan voor ‘oude apparaten’ in een nieuw jasje. IRS Robotics in Weert is echter al twintig jaar een gekend makelaar in betaalbare, refurbished robots.”

Lees meer Lees Online

IRS Robotics in de media!

Dankzij ‘UWV voor werkloze robots’ kunnen deze machines weer aan de slag

jan. 2020 – Dagblad De Limburger

Ook MKB zij aan zij met de robot: “Op zoek naar iets nieuws, maar niet bereid om er de hoofdprijs voor te betalen? De tweedehands markt biedt uitkomst. Die van de ‘refurbished’ robots is nog relatief klein, maar vol potentie. Steeds meer mkb-bedrijven overwinnen de koudwatervrees.”

Lees meer Lees Online

IRS Robotics in de media!

Refurbished robot voor aantrekkelijke Total Cost of Ownership

dec. 2019 – Vraag en Aanbod

“Er is bijna een noodzaak om verdergaand te robotiseren in Nederland, want we lopen achter op het gebied van robotisering. Marieke Blom, hoofdeconoom ING Nederland, merkte in het Vraag & Aanbod online magazine ‘Robotisering’, (editie 4) al op dat het risico voor ons land eerder is dat er te weinig robots bij komen, dan te veel. IRS Robotics reageert op dit artikel.”

Lees meer Lees Online

IRS Robotics in de media!

Het UWV voor ontslagen robots

okt. 2019 – Eindhovens Dagblad

“Van puntlasser in de autofabriek tot eierenstapelaar, bakplaten-tiller of 3D-lampenfreezer. IRS Robotics in Budel schoolt robots om.”

Lees meer
IRS Robotics in de media!

IRS Robotics geeft werkloze robots nieuwe job

okt. 2019 – De Standaard

Wij zijn de VDAB voor robots: “Het Nederlandse IRS Robotics speurt wereldwijd naar werkloze robots, en maakt ze wederom inzetbaar op de krappe arbeidsmarkt. ‘Een robot die bij Audi Brussels als puntlasser werkte, heft nu bakplaten in een bakkerij in Duitsland.'”

Lees meer Lees Online

IRS Robotics in de media!

Het UWV voor de ontslagen robot

okt. 2019 – De Limburger

Ontslagen robots krijgen een nieuw carrièreperspectief: Van puntlasser in de autofabriek tot eierenstapelaar, bakplatentiller of 3D-lampenfrezer. IRS Robotics schoolt robots om, die na een gedienstig leven werkloos zijn geworden. Zodat ze opnieuw een handje kunnen toesteken op bijvoorbeeld een steeds krapper wordende arbeidsmarkt.

Lees meer Lees Online

IRS Robotics in de media!

Keyport Magazine: “Als er één (refurbished) robot over de dam is…”

okt. 2019 – Beeldvang

Nederland heeft een achterstand in robotisering. Kleinere ondernemers hebben koudwatervrees. We nemen vier vooroordelen bij de kop met IRS Robotics. Bevestigen, ontkrachten en stemmen tot nadenken.

Lees meer
IRS Robotics in de media!

Werkloze robot krijgt omscholing!

sept. 2019 – Trouw

IRS Robotics koopt werkloze robots op en stoomt ze klaar voor nieuwe klussen. Zo’n refurbished exemplaar is ook betaalbaar voor kleinere ondernemers. ‘Wij zijn het UWV voor robots.’

Lees meer Lees Online

IRS Robotics in de media!

ABB’s first steps

sept. 2018 – Zoro Feigl

De Nederlandse kunstenaar Zoro Feigl maakt kinetische (bewegende) kunstwerken die spelen met het hebben en verliezen van controle. De robotarm die de hoofdrol speelt in dit nieuwe werk van Feigl kennen we van fabrieken waar auto’s worden gemaakt. Hij werkte in samenwerking met IRS Robotics.

Bekijk de videoLees Online

IRS Robotics in de media!

Nieuw leven door IRS Robotics: ‘We scholen robots om en helpen ze aan een nieuwe baan’

apr. 2018 – Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant

“Bij IRS Robotics in Budel geven ze gebruikte robots een nieuw leven. En daar is veel vraag naar, dankzij de groeiende economie. In een fabriekshal staan honderden robotarmen. Hier en daar een krasje en onder het stof. Ze hebben er al tien tot twintig jaar trouwe dienst opzitten. De gebruikte robots lijken afgeschreven. “Maar dat zijn ze niet”, zeggen ze bij IRS Robotics. “Deze witte bijvoorbeeld stond ooit in een autofabriek en binnenkort gaat hij badkuipen frezen in Moskou.” Geen enkele draai aan een carrière lijkt voor een robot te dol.”

Bekijk de video Lees Online

IRS Robotics in de media!

Bouw van computergestuurde machine: Autonomous Machine Gun

okt. 2017 – Kunstenaar Freerk Wieringa

Na zijn zeer succesvolle bijdrage aan de vorige editie van Manifestations – een exoskelet waarmee bezoekers een 3 meter hoge robot konden aansturen – richt kunstenaar Freerk Wieringa zich nu op autonome wapens. Breingestuurde robot-legers zijn geen fantasie meer. Iedereen kan tegenwoordig wapens fabriceren met behulp van off-the-shelf technologie. Dit jaar werkt de kunstenaar samen met Hackerspace Eindhoven, Arnhem en Nijmegen, Sandwoman en IRS Robotics. Samen met Manifestations bouwen zij 3 meter hoge robots, maar deze worden niet aangestuurd door een exoskelet. Deze keer worden bezoekers aangesloten op breinscanners en kunnen zij de machinegeweer-dragende ARMY- en HELLO KITTY robot aansturen met hun hersengolven.

Video van Dutch Design WeekVideo 1 van FreerkVideo 3 van Freerk

Lees Online
IRS Robotics in het nieuws!

okt. 2015 – RTL Z-Today

Telefoon. Of ze deze middag nog even mogen langskomen voor een redactioneel nieuwsitem. Tuurlijk. Topic? Een robot is niet goedkoop. Voor startende bedrijven vaak zelfs onbetaalbaar. Gelukkig zijn ’tweedehandsjes’ vaak nog lang niet afgeschreven. Wisten wij al lang, maar Z Today bezocht IRS Robotics in Budel om zelf te ervaren en en dook in het tweede leven van een robot!

 

RTL Z-TODAY
IRS Robotics in de media!

Yaskawa Benelux en IRS Robotics vieren samenwerking

jun. 2014 – Aandrijftechniek

In 2012 is er een officiële samenwerkingsovereenkomst tussen YASKAWA Benelux en IRS Robotics uit Budel getekend inzake verschillende activiteiten en coördinatie met betrekking tot onderhoud- en storingsservice voor YASKAWA Motoman robots in de Benelux. Inmiddels zijn er 2 jaar verstreken en zijn in nauwe samenwerking gestelde service-upgrade doelstellingen behaald.

Lees Online