Waarom IRS

Een ´gebruikte robot´ versus een IRS refurbished robot

IRS Robotics® refurbished robots zijn bekend bij MKB en multinationals. Goede refurbished robots inclusief garantie kosten gemiddeld genomen tussen 1/3e en 1/5e van de nieuwprijs. Een ‘refurbished / gebruikte robot‘ is echter een zeer breed begrip. Dat is de meest bekende valkuil bij aankoop.

Er zijn er nogal wat verschillen en gradaties op de markt. Simpel voorbeeld: welke status heeft de backlash, repeatability en accuracy van de robot? Hoe dan ook: tussen een ´gebruikte / refurbished robot´ en een IRS Robotics® refurbished robot zit dus een behoorlijk verschil.

Waar het bij een robot naast functionaliteit om draait is TCO. Oftewel de Total Cost of Ownership. Anders gezegd: wat kost een robot, niet alleen in aanschaf maar ook op de langere termijn. Essentieel is een goede robot, pragmatische robotservice, training en advies en uiteraard prijsgunstige oplossingen voor spare-parts. IRS Robotics voorziet in deze TCO-basisbehoeften middels verschillende vormen van samenwerking.

Waarom een IRS refurbished robot?

IRS Robotics is een van de pioniers van de wereldwijde duurzame internationale refurbished robotmarkt en bestaat reeds sinds 2002. De oorsprong van IRS is gelegen in de robotexpertise van de machinefabrieken van Philips. Door IRS ingekochte robots worden in-house gescreend, getest en opgeknapt. Maar wij willen niet alleen dat u tevreden bent en een veilige robot koopt, wij willen ook het robotmerk hoog houden door geen enkele robot in slechte staat terug op de markt te zetten. Er worden dus ook heel wat robots gesloopt die onveilig en/of versleten zijn en dus niet door onze testen heen komen. We kennen het klappen van de zweep!

Daarnaast koopt u bij IRS een robot mét garantie en realiseert u uw robotautomatiseringsproject met een snellere ROI (Return on Investment) ten opzichte van een nieuwe robot. Tevens kunt u de robot(s) door IRS laten onderhouden en een training volgen in robotica. U schaft dus niet alleen kwaliteit, betrouwbaarheid maar vooral ook samenwerking en service aan. Naast het MKB leveren wij ook aan systeemintegratoren, multinationals en zelfs robotfabrikanten mogen wij tot onze klandizie en partners rekenen. IRS Robotics® is niet voor niets een officieel geregistreerd handelsmerk.

Gemiddeld staan er tussen 500 en 1000 robots in voorraad en worden er tussen 300 en 600 robots per jaar via IRS duurzaam terug op de markt gezet, wereldwijd.

Waarom Robot Service via IRS?

IRS Robotics verricht Robot Service op industriële 6-assige robots, 4-assige robots (palletizers) en de ABB Flexpicker/Delta pickers. Robot Service wil zeggen: het oplossen van robotstoringen en (periodiek) robotonderhoud van ABB, Fanuc en Yaskawa-Motoman robots. Kuka in onderling overleg. Robot Service doen wij zowel voor eindklanten als ook voor Systeem Integratoren en zelfs namens enkele robotfabrikanten. Partner van een robotfabrikant zijn we niet zomaar. Daar ligt o.a. vertrouwen en bewezen diensten aan ten grondslag. IRS Robotics is bijvoorbeeld, op het gebied van Robot Service, sinds 2012 een Official Certified Partner van het robotmerk Yaskawa.

Waarom robot spare parts via IRS?

IRS levert nieuwe spare parts tegen scherpe prijzen en met fabrieksgarantie. Maar ook onze used (gebruikte) en refurbished spare parts hebben een standaard garantie. IRS Robotics levert tevens een reeks zeer gewilde alternatieve nieuwe robot spare parts. Deze onderdelen zijn kwalitatief gelijkwaardig aan het oorspronkelijke artikel, doch sneller leverbaar en uiteraard prijsgunstiger.

IRS als toeleverancier en partner voor Systeem Integratoren (SI).

Als robotsysteemintegrator kunt u ook een IRS Robotics® refurbished robot in plaats van een nieuwe robot offreren aan uw klant. Daardoor wordt de scoringskans op order natuurlijk aanzienlijk vergroot. Omdat IRS Robotics zelf geen machines bouwt en dus geen Systeem Integrator is, is IRS niet de  ‘stille concurrent’ met een dubbel motief. Er is geen sprake van belangenverstrengeling zoals vaak het geval is maar juist aanvulling, samenwerking en een open advies. U kunt dan ook met een gerust hart met uw klant bij IRS langskomen om robots te bekijken. U wilt wél de machine leveren maar niet de service? Namens uw firma kan IRS Robotics discreet het onderhoud en service van de robot(s) bij uw klant uitvoeren, indien gewenst.

ABB FANUC KUKA YASKAWA