Waarom IRS Robotics?

Waarom een keuze voor IRS het verschil maakt.

Waarom IRS Robotics?

Waarom een keuze voor IRS het verschil maakt.

IRS Robotics refurbished robots IRS Robotics refurbished robots

De wereld van refurbished robots: een spoedcursus…

IRS Robotics heeft naam gemaakt bij zowel MKB-bedrijven als multinationals. Kwalitatieve refurbished robots, inclusief garantie, kosten gemiddeld tussen 1/3e en 1/5e van de nieuwprijs. Echter, het begrip ‘refurbished / gebruikte robot’ is uiterst breed. Dit is de valkuil die vaak over het hoofd wordt gezien bij aankoop. Op de markt zijn er talloze verschillen en gradaties te vinden.

Een eenvoudig voorbeeld: wat is de staat van de backlashrepeatability en accuracy van de robot? Hoe zit het met de conditie van de controller en de mechanica? Zelfs een relatief nieuwe robot met beperkte bedrijfsuren kan zijn blootgesteld aan situaties zoals overbelasting, valschade tijdens transport, of verkeerde programmering die van invloed kunnen zijn op zijn prestaties.

Hoe dan ook: het verschil tussen een ‘gebruikte / refurbished robot´ en een IRS Robotics® refurbished robot kan aanzienlijk zijn. Dat risico nemen we weg.

Waar het bij een robot naast functionaliteit om draait, is TCO. Oftewel de Total Cost of Ownership. Anders gezegd: wat kost een robot, niet alleen in aanschaf maar ook op de langere termijn. Essentieel is een goede robot, maar denk ook aan robotservice, training, advies en uiteraard prijsgunstige oplossingen voor spare-parts. IRS Robotics voorziet in deze TCO-basisbehoeften middels verschillende vormen van samenwerking.

IRS is daarom méér dan een leverancier.

 

Meer redenen? Scroll dan snel verder…

 

Neem contact op
IRS Robotics - HQ Weert - The Netherlands IRS Robotics Circular Economy

Waarom een IRS Robotics® refurbished robot?

IRS Robotics is een van de pioniers van de wereldwijde duurzame internationale refurbished robotmarkt, en dat al meer dan 20 jaar. De oorsprong van IRS is gelegen in de robotexpertise van de machinefabrieken van Philips. Door IRS verworven robots worden in-house gescreend, getest en refurbished. Echter, ons streven gaat verder dan enkel uw tevredenheid en het bieden van veilige robots. We hechten er waarde aan om het imago van het robotmerk hoog te houden, en daarom brengen we geen enkele robot in slechte staat terug op de markt. Er worden dus ook heel wat robots gesloopt die onveilig en/of versleten zijn en dus niet door onze testen heen komen. We kennen het klappen van de zweep…

Bij IRS koopt u niet alleen een robot met garantie, maar u realiseert ook uw robotautomatiseringsproject met een snellere Return on Investment (ROI) vergeleken met een nieuwe robot. Bovendien kunt u uw robot(s) door IRS laten onderhouden en deelnemen aan robotica-trainingen. U investeert dus niet alleen in kwaliteit en betrouwbaarheid, maar ook in samenwerking en service. Een wereld van verschil ten opzichte van een ‘standaard aankoop’.

We bedienen niet alleen het MKB, maar leveren ook aan systeemintegratoren, multinationals en zelfs robotfabrikanten zoals YASKAWA zijn onderdeel van onze klanten en partners. IRS Robotics® is dus niet zonder reden een officieel geregistreerd handelsmerk.

Met behulp van onze eigen ruime voorraad zetten we elk jaar honderden robots duurzaam terug op de wereldmarkt.

Scroll snel verder voor nog meer redenen.

Neem contact opOnze voorraad

IRS Robotics Spare Parts IRS Robotics Spare Parts

Waarom Robot Service via IRS?

IRS Robotics verricht Robot Service op industriële 6-assige robots, 4-assige robots (palletizers) en de ABB Flexpicker/Delta pickers. Robot Service wil zeggen: het oplossen van robotstoringen en (periodiek) robotonderhoud van ABB, FANUC, KUKA en YASKAWA-Motoman robots. Robot Service doen wij zowel voor eindklanten als ook voor Systeem Integratoren en zelfs namens enkele robotfabrikanten. Partner van een robotfabrikant zijn we niet zomaar. Daar ligt o.a. vertrouwen en bewezen diensten aan ten grondslag. IRS Robotics is bijvoorbeeld, op het gebied van Robot Service, sinds 2012 een Official Certified Partner van het robotmerk Yaskawa.

Neem contact op Meer over Robot Service

Waarom Robot Spare Parts via IRS?

IRS levert nieuwe spare parts tegen scherpe prijzen en met fabrieksgarantie. Maar ook onze used (gebruikte) en refurbished spare parts hebben een standaard garantie. IRS Robotics levert tevens een reeks zeer gewilde alternatieve nieuwe robot spare parts. Deze onderdelen zijn kwalitatief gelijkwaardig aan het oorspronkelijke artikel, doch sneller leverbaar en uiteraard prijsgunstiger.

Scroll snel verder voor nog meer redenen.

Neem contact op Onze voorraad

IRS Robot Service IRS Robotics on-site Robot Service

Partnerschap voor Systeem Integratoren (SI): Samenwerken met IRS Robotics.

Als robotsysteemintegrator kunt u ook een IRS Robotics® refurbished robot in plaats van een nieuwe robot offreren aan uw klant. Daardoor wordt de scoringskans op order natuurlijk aanzienlijk vergroot. Omdat IRS Robotics zelf geen machines bouwt en dus geen Systeem Integrator is, is IRS niet de  ‘stille concurrent’ met een dubbel motief. Er is geen sprake van belangenverstrengeling zoals vaak het geval is maar juist aanvulling, samenwerking en een open advies.

U kunt dan ook met een gerust hart met uw klant bij IRS langskomen om robots te bekijken. U wilt wél de machine leveren maar niet de service? Namens uw firma kan IRS Robotics discreet het onderhoud en service van de robot(s) bij uw klant uitvoeren, indien gewenst.

Neem contact op