Robot Spare Parts

Snel en prijsgunstig

Robot Spare Parts

Snel en prijsgunstig

IRS Robot Service IRS Robotics Spare Parts

Optimale Robot Uptime: Snelheid in levering van reserveonderdelen

Een onverwacht defect aan een robot kan kostbaar zijn. Het leidt vaak tot ongeplande stilstand. Bij IRS Robotics begrijpen we het belang van een snelle oplossing om de uptime van uw robot te maximaliseren.

Daarom hebben we een uitgebreide eigen voorraad van meer dan 1000 robotonderdelen én een uitgebreid leverancierspartnernetwerk, waarmee we snel en kostenefficiënt kunnen reageren op uw specifieke behoeften.

Het IRS Spare Parts Team is ingericht om ervoor te zorgen dat u zo min mogelijk tijd verliest bij een defect. We begrijpen dat tijd meestal gelijk staat aan geld. Vooral in de industriële sector, waarin robots een cruciale rol spelen. Door snel de benodigde onderdelen te leveren, is ons streven de downtime van de robot tot een minimum te beperken. Daardoor kan uw productieproces met minimale stilstand blijven draaien.

We kunnen als IRS nog een stap verder!

Vele bedrijven hebben al succes geboekt met deze aanpak. Zeker indien u meerdere van dezelfde types robots in uw productie heeft. Om ervoor te zorgen dat u altijd direct toegang heeft tot uw eigen ‘voorraad’ reserveonderdelen, biedt IRS ook ‘donorrobots’ aan. Deze (bijna) identieke robot(s) staat dan op uw eigen locatie standby voor noodgevallen.

Of het nu gaat om de volledige vervanging van de robot of slechts een onderdeel van de donorrobot, dat hangt af van het type storing. Maar bij een defect of storing wordt het benodigde onderdeel simpelweg overgenomen van de donorrobot, waardoor het direct beschikbaar is. Vervolgens kan de donorrobot op een rustig moment worden aangevuld, waardoor uw productieproces slechts minimaal onderbroken wordt.

Deze strategie minimaliseert niet alleen de stilstand, maar heeft ook twee financiële voordelen.

  • Ten eerste kunt u de hogere kosten die vaak gepaard gaan met snelle levering vermijden, omdat de donorrobot al operationeel is.
  • Ten tweede is het een feit dat losse nieuwe fabrieksreserveonderdelen vaak buitensporig duur zijn. Spare parts zijn voor OEM’s uiteraard een verdienmodel. In vergelijk met de kosten van een compleet nieuwe robot, waar hetzelfde onderdeel in verwerkt zit, soms wel tot 12x keer duurder.

Hoe dan ook

Bij IRS Robotics begrijpen we dat efficiëntie en kostenbeheersing van cruciaal belang zijn in uw bedrijfsvoering. We streven naar een naadloze en kosteneffectieve ondersteuning van uw robot(s).

Neem gerust contact met ons op om meer te weten te komen over hoe wij u kunnen helpen uw robot uptime te optimaliseren.

 

Voorraad Contact Ons!