Robottraining

Indien u een IRS refurbished robot bij ons (heeft) aanschaft of indien u onderhoud laat uitvoeren (of wilt laten uitvoeren) door IRS, dan kunnen wij voor u praktijkgerichte interactieve custom-made (dus klantspecifieke) trainingen op het gebied van ABB, Fanuc en Yaskawa robotica voorzien. Training in Kuka is ook mogelijk, in overleg. De basistrainingen betreft algemene kennis over de robot, robotprogrammering en praktische robotimplementatie. Onze robotcursus is echter altijd aangepast op uw specifieke robot, situatie en/of toepassing. Deze praktische roboticatraining kan individueel of aan een groep gegeven worden bij u op locatie of bij IRS Robotics te Weert.

Wat zijn de kosten?

Het mooie van deze IRS training is dat deze in de basis is gebaseerd op uurtarieven en kunt u zo lang of kort maken als u zelf nodig acht of, beter gezegd: als nodig is. Dat scheelt. In de regel voeren we een Basis Training van 2 dagen. Daarna, of als alternatief op de Basis Training, is er de mogelijkheid tot een Advanced training waarbij dieper op de materie ingegaan wordt.

Vraag onze standaard trainingsofferte aan via het contactformulier.

Contact IRS Robotics

Hoe gaan we te werk?

In overleg met uw firma wordt het specifieke doel van de training bepaald en uw personeel gaat samen met een van onze lead-robotengineers aan de slag. De manual van de fabrikant is uiteraard altijd de leidraad van de training en middels een theoretische basis en daaraan gekoppelde praktische oefeningen in onze werkplaats wordt zo ´in het veld´ op de materie ingegaan.

Basis Training versus Advanced Training

Een van de hoofddoelen van de basistraining is o.a. dat u of uw personeel meer vertrouwd raakt met de robot en vanuit dat gegeven een basis heeft om robotica eigen te maken. Denk verder aan het – in geval van een storing – vooraf aan een storingsmonteur feedback kunnen geven (wat is er aan de hand / wat kan er aan de hand zijn). Beter nog: dat hij de storing zelf kan verhelpen. Dat is enorm kostenbesparend.

De advanced trainingen (gevorderden) gaan dieper in op de in de basistraining besproken onderwerpen. U geeft aan in welk onderwerp de verdieping gewenst is. Denk hierbij bijv. aan het oplossen van storingen, het robotprogrammeren, optimaliseren en/of het integreren van een robot in een machine.

Hoe moeilijk is dat nou eigenlijk?

Dit is een regelmatig gestelde vraag. De trainingen kunt u zo lang of kort maken als noodzakelijk of gewenst en u hoeft ook niet alles te weten over de robot. Alleen hetgeen u nodig acht. De mate van effectiviteit (de snelheid van verwerking van de training) is natuurlijk afhankelijk van de al dan niet aanwezige voorkennis van robotica of aanverwante kennis zoals elektrotechniek of PLC programmeren. Het verdient dan ook de aanbeveling om passende groepen samen te stellen, dus een training van een mechanische man samen met een PLC programmeur zal altijd stroever verlopen dan 2 gelijke niveau´s.

De trainingen zijn altijd inclusief lunch en na de training ontvangt u altijd een uniek genummerd en gepersonaliseerd Certificaat als bewijs van deelname.

Na afloop ontvangt u een uniek genummerd en gepersonaliseerd Certificaat van Deelname