Nu
Join & visit IRS Robotics!

IRS Robotics® – Niet voor niets een handelsmerk.

Met meer dan 20 jaar ervaring heeft IRS Robotics een opmerkelijke reis doorgemaakt. Voortgevloeid uit de Machinefabriek van LG.Philips Displays in 2002, zijn we nu een dynamisch familiebedrijf dat gespecialiseerd is in refurbished industriële robots en uitgebreide robotdiensten. Ons hoofdkwartier en toegewijde team van 15 experts is gevestigd in het mooie Weert. We leveren wereldwijd!

Bij IRS Robotics draait alles om robots, robotservice én dus het laten slagen van uw robotaankoop. Wij bieden niet alleen robots inclusief garantie, maar ook essentiële ondersteuning zoals onderhoud en training. We willen dat u weloverwogen keuzes kunt maken.

Onze aanwezigheid op LinkedIn met meer dan 30.000 volgers zegt echt niet alles. Maar het onderstreept wél onze inzet voor transparantie en betrokkenheid in de robotica. Nog belangrijker is onze voortdurende inzet voor marktontwikkeling in refurbished robots. De markt voor ’tweedehands robots’ wordt steeds complexer en helaas ook ondoorzichtiger. Met een ruime eigen voorraad, uitstekende reputatie en jaarlijks gemiddeld 250-300 geleverde robots, is IRS de bewezen betrouwbare bron. Meer weten waarom IRS de beste keuze is? Klik dan gewoon hier.

Kies voor IRS Robotics en neem contact op met ons voor meer informatie.

2022
2022: 20 jarig bestaan IRS Robotics

20 jarig bestaan!

30-10-2022. Exact 20 jaar geleden werd het moederbedrijf van het huidige IRS Robotics bedacht en opgericht: NEPECO, wat staat voor Netherlands Precision Engineering Company.

Founder van NEPECO’s werkpaard ‘IRS’, is Jo Waltmans (midden). De eerste jaren van IRS waren best turbulent. De traditionele werktuigbouwkundige engineer- en werkplaatsactiviteiten waren niet echt uniek te noemen in een overvolle markt. Hij zag door de dichte mist echter een lichtje branden. “Misschien dat focus op de roboticatak wél levensvatbaar kan zijn?” De IRS know-how in robotica was tot die tijd alleen toegepast voor interne Philips projecten.

Briljant idee. Maar op welke manier dit uitrollen was in de begindagen nog niet helemaal duidelijk. Er werden harde lessen geleerd dat specialisme niet komt aanwaaien. En dat turn-key projecten ook andere krachten vereist dan alleen het feitelijke bouwen. Maar daar kwam snel verandering in. Gesteund door Jeroen en Patrick en de IRS robotica-specialisten werd kordaat ingezoomd en aangestuurd naar het hedendaagse IRS Robotics. De rest is geschiedenis…

De foto hiernaast is geschoten op de jubileumdag. Die vond plaats in Valencia, daar waar 20 jaar geleden ook de eerste brainstormsessies en prille ideeën voor IRS Robotics ontstonden.

2020
IRS Robotics - HQ Weert - The Netherlands

Verhuizing naar de stad Weert!

Een moderner pand op een degelijk industrieterrein. Toegespitst op de nieuwe IRS visie. Absolute focus op refurbished robots en verdere verscherping en verdieping van diensten voor onze klanten. Dat is wat nodig was. Meer specialisatie, maar géén concessies in basisklantbehoeften: robot, service, advies. De levertijden en kwaliteit ferm in eigen hand houden.

En dat vonden we op Industrieterrein De Kempen in Weert. Daar kan het Experience Centrum gebouwd worden, een professionele klantenontvangst, ruime werkplaats, veel licht en prettige werksfeer.

2015
IRS Robotics locatie Budel 2

Aanvang Budel-periode 2 (Meemortel)

Ruimtegebrek! Omdat eigen voorraad een steeds belangrijkere rol ging spelen werd de locatie ’t Inne veel te krap. Je kunt geen robots buiten in weer en wind opslaan. Robots moeten degelijk kunnen worden opgeslagen en er moet ruimte zijn voor refurbishment.

Een steenworp verderop lag een pand met 3000m2 opslag. Dat was nodig en gaf IRS nóg meer opties tot verdere specialisatie in refurbished robots en benodigde services. Denk aan een eigen spuitcabine en een ruimer magazijn. Maar vooral een professionelere opslag van onze ruime voorraad was essentieel.

2012
IRS is service partner van YASKAWA BENELUX!

IRS wordt Official Certified YASKAWA Benelux partner!

In 2012 wordt er een officiële samenwerkingsovereenkomst tussen Yaskawa Benelux en IRS getekend inzake verschillende activiteiten en coördinatie met betrekking tot onderhoud- en storingsservice voor Yaskawa Motoman robots in de Benelux.

Via een nauwe samenwerking worden de gestelde service-upgrade doelstellingen behaald. Honderden robots zijn inmiddels in beeld waardoor de YASKAWA robots van een nog langere levensduur verzekerd zijn en sneller ingesprongen kan worden in geval van een eventuele storing. Een partner van een robotfabrikant zijn is niet vanzelfsprekend. We zijn nog steeds trots op de goede samenwerking en het onderling respect.

2010
IRS Robotics locatie Budel 1

Aanvang Budel-periode 1 (’t Inne)

Gaandeweg bleken steeds meer voorheen typische IRS-activiteiten niet meer te passen in de richting waarop de firma bewoog. Verdere specialisatie in Refurbished robots was al een speerpuntje in 2004, maar in 2010 nog meer. Omdat de locatie in Eindhoven véél te veel kantooroppervlakte had ten opzichte van werkplaats, werd naarstig naar een beter passende locatie gezocht. De ridicule huurprijzen in Eindhoven speelden ook een rol uiteraard. En we hadden inmiddels zo veel internationale klanten! Die interesseert het vast niet of ze in Eindhoven zijn of in, we noemen maar wat …. Budel.

En dat bleek ook zo te zijn. IRS verhuisde dus naar bedrijventerrein Meemortel in Budel. We besloten meteen dat er géén robotprojecten meer werden uitgevoerd. Alleen het leveren van robots en service! En dat werkte prima en gaf de nodige ruimte voor nóg verdere specialisatie in refurbishment.

2005

Vertrek van het Philipsterrein

In 2006 verhuisde IRS naar een zelfstandige locatie op de Industrieterrein Kapelbeemd in Eindhoven (Leemkuil). Daar werd door IRS met man en macht de allerlaatste projecten voor Philips gerealiseerd, onder andere voor de glasfabriek Philips Aachen.

De zoektocht naar nieuwe klanten was al jaren volop wat onwennig aan de gang. Turn-key roboticaprojecten en de nieuwe B2B-werkmentaliteit was lastig voor veel medewerkers. Voor Philips-intern werken is wat anders dan business to business. De projecten werden met wisselend succes afgerond. Maar de verkoop van refurbished robots nam steeds grotere en internationale vormen aan. Dát is waar we goed in zijn! Specialisatie hierin werd leidend.

2004
IRS locatie Strijp R gebouw RF

Gebouw RF op Strijp-R in Eindhoven

Het was de allereerste werkplaats van IRS. Een plek vol nostalgie! Maar Gebouw RF op Strijp-R is geen gewoon pand. Strijp-R staat bekend als de bakermat van de televisie. Philips heeft hier uitgebreid en decennialang gewerkt aan de productie en ontwikkeling van beeldbuizen.

Strijp R is het derde bedrijventerrein dat Philips ontwikkelde. Na de S, de T en de R van STRijp is Philips niet verder gegaan. Op de plaats waar ooit duizenden televisiebeeldbuizen werden geproduceerd door Philips, staat nu Strijp R. Een fijne plek om te wonen, met werkplaats, atelier en restaurant van ontwerper Piet Hein Eek als buurman en de elementen uit het verleden nog duidelijk zichtbaar. De bomen die Frits Philips meenam van zijn reizen en rondom zijn terrein plantte, staan nog altijd trots overeind. En tussen de woningen doemt zo maar een historisch perron op. Met Strijp R is een stedelijke woonomgeving verrezen.

En daar was dus de eerste werkplaats van IRS!

 

2002
Eerste logo IRS Robotics!

Oprichting IRS ‘as we know it!’

Direct na onze moedermaatschappij NEPECO (Netherlands Precision Engineering Company) is ook werkpaard IRS opgericht! Hiernaast staat ons allereerste logo. IRS staat voor Industrial Realization Services.

Robotics was toen al een belangrijk onderdeel van onze werkzaamheden, maar nog niet een speerpunt. Dat was machinebouw en engineering. Alles ademde nog Philips. Alle medewerkers waren Philipscollega’s dus de gehele expertise en mindset zat in IRS. Een gigantische voorsprong bij de start!

Pre-2002
LG.Philips_Displays_Logo

Philips Displays

Voordat IRS het levenslicht zag, waren alle werknemers nog rasechte Philips-medewerkers. In de laatste jaren van het gouden Philips tijdperk (2001) is er nog een wereldwijde joint venture tussen Philips en het Zuid-Koreaanse LG Electronics genaamd: LG.PHILIPS Displays.

In 2002 werden via zogenaamde Management Buy Outs diverse bestaande Philips divisies verzelfstandigd. Waaronder ook de machinefabriek in Eindhoven, dat werd IRS. In 2006 barstte de LG.Philips Displays-bom wegens faillissement. Het bedrijf probeerde nog een doorstart als LP Displays. Hoe dan ook: IRS was toen, met een groep Philips-roboticaspecialisten, al lang en breed actief als volledig zelfstandige BV. Saved by the bell!