Over IRS Robotics

Trendsetter sinds 20+ jaar!

Firma IRS Robotics is opgericht in 2002 en is een van de pioniers van de wereldwijde duurzame internationale refurbished (used) robotmarkt. De oorsprong van ons bedrijf is gelegen in de robotexpertise van de machinefabrieken van PHILIPS. Inmiddels is IRS Robotics een 100% Nederlands bedrijf met een team van 15 enthousiaste werknemers, diverse robotverkooppunten, 500+ klanten en groeiend. En het is geen maatstaf, maar wij zijn enorm trots op onze 31.000+ volgers op LinkedIn!

IRS refurbished robots en robot spare parts

Tussen een ´gebruikte / refurbished robot´ elders aanschaffen en een IRS Robotics refurbished robot aanschaffen zit nogal een groot verschil. Het woord refurbished is namelijk een algemeen en breed begrip. Er bestaat dus geen eenduidige definitie van een ‘refurbished robot‘. Een ‘IRS Robotics® refurbished robot‘ is echter wél een begrip in de robotwereld en daar zijn we trots op. Er komen en gaan inmiddels heuse copycats op de lokale en internationale markt, helaas meestal zonder de benodigde fundatie, slagkracht en manpower service.

IRS Robotics is daarom een officieel geregistreerd handelsmerk. Met een redelijk constante totale robotvoorraad van 3000m2 (ca. 500+ robots), een gemiddelde levering van 300 robots per jaar en duizenden robot spare parts bent u bij IRS aan de bron van de markt. We kennen het klappen van de zweep en alle risico’s van het aankopen van een robot!

Robotservice

IRS Robotics verricht tevens Robot Service in de Benelux. Robot Service wil zeggen: het oplossen van robotstoringen en periodiek robotonderhoud van ABB, Fanuc en Yaskawa robots. Robotonderhoud van KUKA robots in onderling overleg. Robot Service voeren wij uit voor eindklanten alsook voor Systeem Integratoren en zelfs namens enkele A-merk robotfabrikanten.  IRS Robotics is bijvoorbeeld sinds 2012 Certified Robotservice Partner van YASKAWA. Partner van een robotfabrikant word je niet zomaar. Daar ligt o.a. vertrouwen, inzet en bewezen diensten aan ten grondslag.

Training en advies

Naast feitelijke Robot Service kunt u bij IRS Robotics ook terecht voor robottrainingen op maat en voor onafhankelijk advies. Bij robotica draait het naast functionaliteit vooral om TCO ofwel de Total Cost of Ownership. Anders gezegd: wat kost een robot, niet alleen in aanschaf maar ook op de langere termijn. Toch wel handig om te weten. IRS Robotics voorziet in TCO basisbehoeften en adviseert u graag wat er op uw pad komt.

Uw wilt uw robot(s) verkopen?

Uiteraard kopen wij ook robots in. Voor meer informatie zie onze pagina over robotinkoop.

Dus… onze kernactiviteiten

Keep it simple!

Meer weten? Neem contact op met ons!

ABB FANUC KUKA YASKAWA